Czosnek świetnie rozrzedza krew

Czosnek świetnie rozrzedza krewZ wiekiem tętnice kurczą się i nadal застывать. To dzieje się praktycznie ze wszystkimi w różnym stopniu, a w 2012 study1 obserwuje i prowadzi do częstszych soli problemy związane ze złym krążeniem krwi, w tym zwiększone ryzyko zaburzeń czynności nerek — nerki, pęcherza moczowego i cewki moczowej, system, który reguluje przejście, przechowywanie i usuwanie moczu, a także udaru mózgu.

W 2013 roku, naukowcy репортед2 podążać meta-analizą w skutkach czosnku na lipidy surowicy że spożywanie czosnku może pomóc zoptymalizować poziom cholesterolu, prowadzi do zmniejszony ryzyko zdarzeń wieńcowych.

W rzeczywistości, autor bestsellerowej itp. Michael Greger, kumpel amerykańska szkoła wyższa legalnej mikstury (FACLM) i lekarz ogólnej praktyki specjalizuje się w żywieniu klinicznym, mówi, że można jeść less niż ćwiartek teaspoon czosnek w proszku w dzień, gdy studia zakładają że pokazywać, że nauka uczestnicy mieli mniej aortic sztywności.

“Myślimy, że to dlatego, że czosnek, wydaje się, poprawia funkcję wewnętrznej powłoki naszych tętnic, co pomaga naszym arterie się zrelaksować. Ale mechanizmy obronne czosnku przeciwko choroby sercowo-naczyniowe są wieloskładnikowe treloi.eu, i obejmują skutki grudkowanie, psuć-krach, przeciwutleniacz, ciśnienie krwi i cholesterol-obniżanie skróty.”3

W dodatku, Greger zauważa, że wiotczenie właściwości czosnku są tak pisane, że amerykańskie towarzystwo anestezjologii poleca że ludzie, aby uniknąć jeść czosnek całkiem na tydzień przed przechodzić elekcyjną operację. Jednak, jeśli jesteś kandydatem na operację, można iść dalej i uzyskać swój czosnek z jednym dużym warunkiem: musi być przygotowany w pierwszej kolejności.

Według Грегера, aktywność” антитромбоцитарной agregacji ” w czosnku, jak i w luke w znacznie mniejszym stopniu, odchodzi na drugi plan przy jego przygotowaniu. Ale porównując te warzywa allium, wyjaśnia w pokazanym wideo, pochodzi z drugiej kwalifikacji, wynikającej z faktu, że surowy czosnek, zdaje się, około 13 razy bardziej wydajny, niż rozcieńczalnik krwi, niż kiedykolwiek surowej cebuli, albo gotowane forma czosnku, co więcej исследование4 zaznaczył w 1999 roku.

Należy zauważyć, że w powyższym 2013 meta-analizy, autorzy podkreślili, że czosnek w wielu surowych form może liczyć nie tylko realną alternatywą dla tradycyjnych cholesterol-obniżanie lek, ale może również zoptymalizować poziom cholesterolu w stopień “znaczenie kliniczne … związane z 38-procentowym zmniejszeniem ryzyka zdarzeń wieńcowych na 50 lat,” i tak znacznie z wysokim profilem bezpieczeństwa.Pięciu

Jak wycisnąć maksimum z czosnku

Ale co zrobić, jeśli nie planujesz operację i docenili korzyści z umiejętności czosnku zmniejszyć ryzyko zawału serca i udaru mózgu? Greger oferuje umieścić surowego łuk w взметнутые sałatki i surowego czosnku w salsas, pesto i nurkowania, ale w inny sposób skompresować w pełni odnosić zdrowy goodness tam w tej gryzienie rodzinie warzyw, które wiele aby być zszywkami w ten sposób wiele magazynowych.

W prezentować dokładnie tak, jak na surowego czosnku może spowolnić rozwój skrzepów krwi pomagać zapobiegać chorobę sercowo-naczyniową, badacze używali i задавленные i uncrushed ząbki czosnku, aby porównać ich in-vitro antiaggregatory działalność (IVAA), również porównując mnogi Kulinarne metody.

Jak wycisnąć maksimum z czosnkuZąbki czosnku wrzało w wodzie w ciągu trzech minut lub mniej; inne były podgrzewane w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza, a nie hamował aktywność ИВАА. Naukowcy zauważyli:

“Grzanie w ciągu sześciu minut[Skała] w pełni tłumił ИВАА w kolorowych, ale nie wcześniej rozdrobnionych próbek. W ostatnich próbkach została zmniejszona, choć znaczna, антитромбоцитарная aktywność. Dłuższa inkubacja (ponad 10 min) przy tych temperaturach całkowicie stłumiony ИВАА. Czosnek w kuchence mikrofalowej nie wpływa na agregację płytek krwi.”6

Wtedy naukowcy próbowali coś innego: zwiększyli ilość czosnku sok, nałożonego na rwana, jak i na раскрошенный czosnek, i okazało się, że w kuchence mikrofalowej korzystnie wpływa na rwana, ale nie na раскрошенный czosnek z punktu widzenia jego zdolności do zapobiegania agregacji płytek krwi.

Autorzy badania zauważyli, że dodanie surowego czosnku sok w oleju czosnek, gotowane w kuchence mikrofalowej, “wznawiał kompletny zestaw антитромбоцитарной aktywności, który był całkowicie zagubiony bez dodatku czosnku” 7, choć nadal nie polecam gotować w kuchence mikrofalowej.

Innymi słowy, zasilanie Facts8 wyjaśnia, że дробя lub łamiąc czosnek i czekając, powiedzmy, 10 minut przed gotowaniem, aktywuje enzym odpowiedzialny za tworzenie antitrombocitarnyh połączeń. Oto jak to działa przy użyciu surowego czosnku:

“Jeśli gotować kilka minut, to dobrze; ale po ugotowaniu w ciągu około pięciu minut, use odwołane. Jeśli wstępnie rozdrobnić czosnek i poczekać, to część антитромбоцитарной aktywności utrzymuje się nieco dłużej.

To dlatego, że enzym sprawia, że antiplatelet mieszanki aktywowany przez задавливать ale zniszczony upałem szybciej niż ona tworzy mieszaniny. Tak, poprzez задавливать najpierw i pozwolić enzym działa jego magia przed gotować, jeden może opóźnić utratę funkcji.”9

Czosnek ma cenne mieszanki do boju wytrzymałości

Druga rzecz, która bardzo znacząca w badaniu co psuć-лопая działalność “zawsze” łączył poziomy аллицина i kwas pirogronowy. Nauka Direct10 wyjaśnia, że ilość kwas pirogronowy w cebuli i czosnku jest odzwierciedleniem ich ostrość.

Oprócz wysokiego poziomu fosforu, czosnek zawiera również połączenia z wysokim stężeniem siarki. W rzeczywistości, thiosulfinates, w tym allicyna, sporządzić najbardziej znanych i aktywnych składników czosnku. SelfHacked11 wymienia szereg funkcji аллицина, cytowanych w badaniach klinicznych:

Reaguje z białkami, które pomagają blokować drogi, związane z zapaleniem,zwłaszcza w owrzodzeń wywołanych przez H. pylori, najczęstszą bakteryjną infekcją w świecie, 12, a nawet odporne na antybiotyki супербактериями.Trzynastu

W czosnku allicyna walczy z bakteriami, trzymając zawierające siarkę enzymy, które (złe) bakterie muszą przetrwać.Czternastu

Pomaga leczyć infekcje jelitowe spowodowane przez pasożyty, hamuje syntezę tłuszczu w nich, jednocześnie zwiększając odporność, stymuluje tworzenie się białych krwinek.Piętnastu

W czosnku allicyna ” hamuje rozwój Candida, najbardziej rozpowszechnionego typu infekcję grzybiczą, niszcząc tłuszcze znajdujące się na zewnętrznej powierzchni drożdży.”

Badania pokazują, że związki w czosnku pomagają leczyć i zapobiegać nowotwór

Dużo bardziej dramatycznych korzyści z mieszanek czosnku można mieć, w tym od składników odżywczych zawiera ono, jak potas, fosfor, cynk, selen oraz witaminy A i K, i bardziej niewielką ilość takich minerałów, jak wapń, magnez, żelazo i mangan, tak samo jak witaminy B. Siedemnaście

Ale często bardziej niejasne mieszanki które załączają najbardziej potężne rezultaty. Tutaj więcej badań podkreśla siłę czosnku, specyficznie, gdy łączy się z raka i HIV: 18

To podnosi swój układ odpornościowy, i znacznie, znajdował stymuluje starzejącym się czas otwarcia migawki czosnku wzrost komórek krwi, który z kolei zwiększa produkcję glutationu, silnego przeciwutleniacza, który obniża podżegające proteiny znać jako cytokines.Dziewiętnastu

Jedno badanie zakłada czosnek może pomagać taktować HIV zabijać infekować komórki odpornościowe. Ponadto, dwusiarczek ujawnienia zapobiega replikacji wirusa.20 ponadto, ” Айоэн, ekstrakt z czosnku, zapobiega fuzja normalnych komórek krwi z wirusem HIV zakażonych komórek i hamuje replikację HIV w zakażonych komórkach.”

Czosnek może nie tylko leczyć, ale także zapobiegać nowotwór, z powodu s-аллилмеркаптоцистеина (SAMC), związki siarki, która zmniejsza wzrost komórek nowotworowych, powoduje apoptozę. SAMC wiąże się z jednym białkiem odpowiedzialnym za komórek produkty (tubuliny) i aktywuje inne, które powodują śmierć komórek nowotworowych.Dwadzieścia jeden

Inne rodzaje raka czosnkiem połączeń może pomóc zapobiegać lub hamować, m.in. raka skóry,rak płuc, 22 i 23 rak pęcherza moczowego,rak jelita grubego z postępem 24,25 raka gruczołu krokowego progression,26 nowotwór wątroby, nowotwór progresję,27 raka mózgu,raka żołądka, wzrost 28,29 raka piersi growth30 i wiele innych.

Czosnek: nie nowa koncepcja w zmniejszeniu agregacji płytek krwi

Czosnek: nie nowa koncepcja w zmniejszeniu agregacji płytek krwiCzosnek jako źródło do ewentualnej obrony przed wielu aspektów kierowa choroba nie ma nowego pojęcia. W 1997, study31 poprowadzona w Niemczech i publikująca w obiegu wnioskował że spożywać czosnek w proszku zmniejszał аортик sztywność przyniósł dalej posuwać się naprzód czas, również nawiązując do swojej zdolności zapewniać elastyczne właściwości arterii.

Naukowcy mogą zmierzyć sztywność aorty, tętnicy głównej, prowadzącej do serca, za pomocą” złotego standardu “nieinwazyjnego testu prędkości fali tętna w aorcie, który może być obliczona jako stosunek między odległością, rozdzielającym dwa położenia wzdłuż arterii, i czasem tranzytu, niezbędne dla ciśnienia lub prędkości fali, aby pokryć to odległość”, według magazynu układu sercowo-naczyniowego rezonansu magnetycznego.Trzydzieści dwa

Co to spowodowane ischemic uderzeniem, który zdarza się, gdy tętnice do mózgu ones które będą lub blokującymi lub zwężać się, wydatki w zmniejszonym przepływie krwi, aka niedokrwienie. W rzeczywistości, jest to najczęściej spotykany typ udaru mózgu, spowodowane jakości skrzepu krwi, który blokuje lub zatyka naczynie krwionośne w mózg; inny typ-krwotoczne, gdy naczynie jest uszkodzony i krwawienia w mózgu.Trzydzieści trzy

Ale więcej badanie zarysowywa wpływu czosnku na endothelial funkcja w pacjentach które cierpieli ischemic uderzenie, jak dokumentujący 125 chińskimi pacjentami, z zawarciem że codzienne wejście czosnku “niezależny предиктор endothelial funkcja w pacjentach z ischemic uderzeniem i może bawić się rola w wtórnym zapobieganiu blaszek zdarzeń.”34 według danych Cedars-Sinai Medical Centers:

“Śródbłonek-to cienka błona, która pokrywa wewnętrzną część serca i naczyń krwionośnych. Endothelial komórki wydzielają substancje, które kontrolują rozluźnienie i zmniejszenie naczyń krwionośnych, a także enzymy, które kontrolują krzepliwość krwi, odporną funkcję i adhezję płytek krwi (bezbarwna substancja we krwi).